Zakazivanje termina

Lokacija
Staff
Usluge
Dodatne usluge
Datum i vrjeme
Recurring info
Podatke
Cart
Podtvrda
We aren’t able to process your payment. Please, try again.
Hvala vam na zahtevu!
Vaš broj potvrde:
ADD TO iCAL CALENDAR

Kursevi keramike

Da biste učestvovali, kontaktirajte nas putem glasnika

Kurs
«Istorija keramike»

Kurs «Istorija keramike» je zanimljiv za odrasle i decu preko 12 godina Osnovna ideja kursa je da se upoznate sa umetničkim delima keramike iz različitih perioda, dobijete inspiraciju i interesovanje i kreirate sopstvene proizvode koristeći dobijene utiske i informacije. Časovi u formatu seminara se sastoje od kratkog (10-15 min) razgovora o umetnosti keramike određenog perioda, razgledanja fotografija keramičkih proizvoda iz različitih vremena, diskusije i modelovanja od gline.

Broj časova: 8 do 2 sata
Broj učesnika: 2-6 ljudi
Cena: 200€

Da biste učestvovali, kontaktirajte nas putem glasnika

Kurs
«Azbuka keramike»

Osnovе ručnog vajanja, plastične male forme (6 časova):
Prva lekcija – tehnika vajanja iz lopte.
Druga lekcija – tehnika modelovanja od slojeva gline.
Treća lekcija – tehnika vajanja konopcima.
Četvrta lekcija je skulpturalno modelovanje male figure životinje ili osobe.
Peta lekcija основа грнчарске вештине.
Шесто lekcija je ukrašavanje pečenih proizvoda glazurama.

Broj časova: 6 do 3,5 sata
Broj učesnika: 2-6 ljudi
Cena: 200€

Da biste učestvovali, kontaktirajte nas putem glasnika

Kurs
«Grnčarski točak»

Kurs «Grnčarski tocak» je za one koji žele da nauče da prave proizvode od gline na grnčarskom točku. Naša radionica ima dva grnčarska tocaka (Shimpo RK-55 i Rohde), tako da su u grupi samo dva učenika (16+), glina i pečenje su uključeni u cenu kursa. Kurs „Grnčarski tocak“ se sastoji od pet časova po 3 časa, ukupno 15 časova, košta 250e. Tokom ovih 5 časova upoznaćete se sa osnovnim veštinama rada na grnčarskom točku i napraviti nekoliko komada grnčarije od terakote i bjele gline. Ukoliko želite da farbjate ili glazirate svoje proizvode, pohađajte časove „Bojenje proizvoda“, koji se održavaju nedeljom od 12.00 do 14.00 časova, uz prethodnu registraciju na sajtu. Cjena ovih časova je 15e/60 minuta.

Broj časova: 5 do 3 sata
Broj učesnika: 1-2 osobe
Cena: 250€

Da biste učestvovali, kontaktirajte nas putem glasnika

Kurs
«Сет посуђа»

Broj časova: 4 do 2,5 sata
Broj učesnika: 2-6 osobe
Cena: 140€
Provodi se petkom od 17.00 do 19.30

Da biste učestvovali, kontaktirajte nas putem glasnika

Važne informacije

Zdravlje, psihološka udobnost, atmosfera kreativnosti i prihvatanja, otvorenost, razvoj – glavni zadaci i principi našeg studija!

Trudimo se da održavamo zdravo okruženje u radionici, obezbeđujući često mokro čišćenje i provetravanje. Molimo studente i majstore: ostanite kod kuće ako se ne osećate dobro.

U svom radu koristimo profesionalne bezbedne keramičke materijale najboljih evropskih proizvođača.

Pečenje proizvoda se vrši na temperaturi od 1050-1250.

Ako ste se prijavili za čas preko veb stranice i ne možete doći, otkažite svoj termin, hvala vam puno unapred!
Ako želite da se prijavite za kurs, kliknite ovde.

Nakon što ste napravili proizvod od gline, mora se dobro osušiti, obično to traje od 2 do 10 dana, u zavisnosti od debljine proizvoda, nakon čega vaš rad pečemo u peći 24 sata, zatim proizvod mora biti ofarban glazurom i pečen u peći drugi put. Kao što vidite, proces izrade keramike je dug i od trenutka vajanja do dobijanja gotovog proizvoda treba da prođe oko 15 dana. Ali za neke proizvode proces proizvodnje može biti brži. Ako vam je potreban brz rezultat, na primer, spreman za 3-5 dana, obavestite profesora, on će vam ponuditi opciju za proizvod koji će biti spreman za nekoliko dana.

Veoma važna informacija – gotovi proizvodi vas čekaju u radionici maksimalno 2 meseca od datuma proizvodnje, preuzmite svoj rad na vreme.

Takođe vrlo važne informacije!! – rezultat u keramici je češće nepredvidljiv, posebno ako ste početnik, uključite se u experiment. Ako želite predviđeni rezultat, dođite na nedeljne tematske radionice i sledite tačna uputstva čarobnjaka.

Svet keramike je beskrajno raznovrstan – mnoge tehnike vajanja i farbanja proizvoda, mnogo boja i različitih keramičkih masa. Ostanite sa nama, pratite vesti, delite informacije o našem studiju sa prijateljima! Na kraju krajeva, što više studenata imamo, to imamo više mogućnosti za razvoj, više mogućnosti imamo da vam ponudimo nove zanimljive majstorske kurseve, kurseve, nove tehnologije i materijale. Uvek učimo, razvijamo se i eksperimentišemo! Vidimo se u Ceramics Art Studio!